Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Beckham o skandalu u FIFA-i: Ponižavajuće, sramno i neprihvatljivo

04/06/2015

Bivši engleski fudbalski reprezentativac David Backham korupcijski skandal u FIFA-i koji je kulminirao ostavkom novoizabranog predsjednika Seppa Blattera, ocijenio je ponižavajućim, sramnim i neprihvatljivim.

Beckham je o ovoj temi govorio za britanske medije te se osvrnuo i na sada već bivšeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, koji je na prošlosedmičnom kongresu FIFA-e ponovo izabran, a zatim najavio ostavku.

Prema riječima Bechama (40), FIFA je ipak krenula svojim pravim putem.

“Ono što smo do sada saznali (u vezi sa korupcijskim skandalom) je ponižavajuće, sramno i neprihvatljivo”, poručio je Beckham.

Dodao je kako uprava fudbalom ne treba biti u vlasništvu nekoliko osoba na vrhu, te naglasio:

“Fudbal pripada milionima ljudi koji ga vole. Došlo je vrijeme za promjene u FIFA-i i svi smo jako zadovoljni zbog toga.”

U proteklim sedmicama FIFA-u je pogodio najveći korupcijski skandal otkad postoji ova organizacija. Tim povodom uhapšeno je sedam visokih zvaničnika FIFA-e.

Blatter (79) je ponovno izabran na poziciju predsjednika FIFA-e, nakon što je u drugom kolu izbora odustao njegov jedini protivnik jordanski princ Ali bin al-Hussein.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.