Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cilj je da Džumhur za četiri godine uđe u Top 10

dzumhur

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je, nakon sjajnog nastupa na Grand Slam turniru Roland Garrosu u Francuskoj, izjavio da je na tom turniru dostigao svoj najviši nivo u ovom momentu, dodavši kako će pokušati da do kraja godine nastavi sa dobrim igrama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jedna odlična sedmica je iza mene. Imao sam odlična tri meča. Na Roland Garrosu sam dostigao svoj najviši nivo. Meč sa Rogerom Federerom je bio jedno od ispunjenja mojih snova. Nadam se da će biti još ovakvih mečeva”, rekao je Džumhur.

Istakao je da će pokušati da i na trećem ovogodišnjem Grand Slam turniru u Wimbledoneu ostvari zapažen rezultat.

“Prvo idem u Moskvu na turnir, gdje ću iskoristi priliku da napravim dobar rezultat. Nakon toga, idem na egzibicione mečeve u Englesku. Nakon toga, na Wimledonu ću pokušati da dovedem svoju formu na najviši nivo. Neki treneri mi govore da mogu odigrati dobro i na travi. Nadam se da ću i na Wimbledonu napraviti dobar rezultat. Sa dva kola bih bio presretan”, rekao je bh. teniser.

dzumhur

Napomenuo je kako se posebno motiviše za mečeve sa teniserima koji su bolji od njega na ATP listi.

“Nije slučajnost što sam pobjeđivao bolje od sebe. Cilj mi je da se plasiram među 50-60 najboljih tenisera svijeta. Bolje se nosim sa igračima koji su na rang listi bolji od mene”, kazao je Džumhur koji će vjerovatno i dalje ostati na 88. mjestu ATP liste zbog bodovnog sistema.

Nerfid Džumhur, Damirov otac, istakao je kako je cilj da Damir u narednim godinama uđe među 10 najboljih tenisera svijeta.

“Nadam se da će Damir nastaviti ovako da igra do kraja godine, što bi ga moglo odvesti na 60-70 mjesto na ATP listi. Zadovoljan sam Damirovim napretkom. On uvijek probija te granice i postiže ciljeve kojima težimo. Sada radimo na tome da napravimo tim ljudi oko Damira koji će ga opsluživati”, rekao je njegov otac, dodavši da je cilj da Damir narednih godina, odnosno do 26.-27. godine, uđe među top 10 tenisera svijeta.

Najbolji bh. teniser je obnovio ugovor sa BH Telecomom koji će ga do kraja godine finansijski podržavati.