Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beckham u finalu Mundijala vidi Englesku i Argentinu

David Beckham

David Beckham, bivši fudbalski reprezentativac Engleske, predviđa da će u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji igrati njegova zemlja i Argentina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Engleska je posljednji put u četrvtfinalu Mundijala igrala 2006. godine, kada je Beckham bio kapiten, dok je Argentina na prošlom Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Njemačke.

“Predviđam da će u finalu igrati Engleska i Argentina. Moj izbor za pobjednika bila bi Engleska, ali to je bazirano na pristrasnosti i strasti prema mojoj zemlji“, rekao je Beckham na događaju u Kini, prenose britanski mediji.

“Gordi Albion“ je na otvaranju nadmetanja u grupi “G“ uz dosta problema savladao Tunis rezultatom 2:1, i to pogotkom Harryja Kanea u sudijskoj nadoknadi utakmice.

“Veoma sam sretan što smo dobili prvu utakmicu u grupi. Engleska ima veoma mladu ekipu. Nemaju mnogo iskustva i putovanje kroz Svjetsko prvenstvo biće im sve teže i teže, jer ima jako puno dobrih reprezentacija“, zaključio je nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Real Madrida, LA Galaxyja, Milana i Paris Saint-Germaina.

Argentina je do sada u dva navrata bila svjetski šampion, 1978. i 1986. godine, a Engleska jednom, 1966.

Beckham je u dresu “Gordog Albiona“ odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova.