Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović i društvo polako zaboravljaju kad su zadnji put izgubili (VIDEO)

begovic

U 26. kolu engleskog prvenstva Bournemouth našeg Asmira Begovića nastavio je svoju sjajnu seriju koja je u Premier ligi započela 26. decembra prošle godine.

Od tada pa do danas Begović i njegovi suigrači nisu okusili gorčinu poraza u Premiershipu. Danas su na domaćem terenu savladali Stoke City, klub za koji je Begović svojevremeno branio i odakle je otišao na Stamford Bridge.

Bournemouth je slavio s 2:1, no do pobjede nije stigao lako. Sve do 70 minuta gosti su vodili golom Shaqirija iz 5. minuta. Dvadeset minuta prije meča preokret je najavio King, a devet minuta kasnije Mousset je pogodio za konačnih 2:1.

Bournemouth je sada ima 31 bod i već je stigao do devete pozicije na tabeli, a samo u posljednjih sedam utakmica osvojili su čak 15 (četiri pobjede i tri remija). U narednom kolu Bournemouth gostuje kod Huddersfielda, jednog od favorita za ispadanje iz lige.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:

Manchester United – Huddersfield 2:0, WBA – Southampton 2:3, Brighton – West Hama sa 3:1, Leicestera – Swansea 1:1 Burnley – Manchester City 1:1.

Od 18 sati igrali su Arsenal i Everton, a domaći su slavili s 5:1.