Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović zabio u debiju za Dinamo, i to kakav gol

hajrovic

U pripremnoj utakmici odigranoj na zagrebačkom Maksimiru Dinamo je slavilo protiv slovenskoga prvoligaša Krško 2:1.

Dinamo je poveo u sedmoj minuti golom Soudanija iz penala.

Samo dvije minute su domaćini imali prednost, kada su gosti su izjednačili preko Vekića.

Ipak, na kraju su Zagrepčani stigli do pobjede, a odlučujući pogodak postigao je bh. internacionalac Izet Hajrović.

Hajrović je pogodio dvije minute prije kraja utakmice, a asistirao mu je drugi bh. internacionalac u dresu Dinama Amer Gojak. Gojak ga je odlično proigrao, Hajrović prihvatio je loptu na dvadesetak metara od gola, napravio korak-dva i precizno s vrha šesnaesterca, lijevom nogom pogodio suprotni ugao.

“To je potez u zadnjim minutama debija kojim se u Dinamu predstavio reprezentativac BiH koji je neki dan stigao iz Werdera. I po tom će se potezu pamtiti Dinamova generalka uoči nastavka sezone, potez je to kojim su Modri slomili slovenskog prvoligaša Krško”, napisao je novinar Jutarnjeg lista nakon utakmice ne štedeći riječi hvale za našeg veznjaka.

– Drago mi je da sam zabio u svom debiju, početak je stvarno dobar. Uvijek je lijepo pobijediti susret, nadam se da ćemo tako i nastaviti u službenim utakmicama – rekao je Hajrović, koji se i prije pogotka istakao s nekoliko dobrih poteza, prodao je i “tunel” na sredini terena.

Bila je to Hajroviću prva utakmica u dresu novog kluba. Armin Hodžić također je nastupio u dresu Dinama. Tri bh. internacionalca igrala su drugo poluvrijeme.

Gol mladog Argentica godinama će se vrtiti na TV špicama (VIDEO)