Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović: Možemo mnogo više i bolje

BEgovic

Asmir Begović je konačno uspio provesti 90 minuta na golu Bournemoutha, a ne primiti gol. Njegov tim iznenađujuće je pobijedio Newcastle kao gost, a kako je branio na toj utakmici govori podatak da je dan kasnije našao mjesto u timu kola u izboru portala Goal.com. U razgovoru za Bournemouthecho kazao je da njegov klub kvalitetom zaslužuje više od pozicije na kojoj se Trešnjice trenutno nalaze.

– Imamo pred sobom 11 mečeva i zašto ne plasirati se makar u sredinu tabele, upitao se Begović, kazavši i da je usljed naporne sezone reprezentativna pauza koja je slijedi u njenom jeku predugačka.

– Ako neke stvari izbacimo iz naših glava, onda Bournemouth može ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Pred nama je još dosta utakmica, a i dosta bodova je u igri. Dolaze mečevi protiv Brightona i Huddersfielda i oni nam na neki način mogu preokrenuti sezonu, makar ja nikad ne razmišljam dugoročno. Moramo na pauzi raditi kvalitetno, kako bismo u narednom kolu ostarili cilj protiv Brightona, dodao je Begović.