Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović otkrio šta je presudilo da se odluči za Bournemouth

600_1499545615asmir-begovic-bournemouth1

Nakon dvije godine u Chelseju s kojim je postao prvak Engleske, Asmir Begović shvatio je da je vrijeme za promjenu sredine. Na stolu je imao nekoliko ponuda, a na kraju je izabrao Bournemouth za koji je branio na početku karijere. Bh. golman je u intervjuu za BBC priznao da je trener njegovog novog kluba Eddie Howe najzaslužniji što je izabrao Bournemouth. Begović je 2003. igrao zajedno sa njim u Portsmouthu, a četiri godine sarađivali su dok je Howe bio trener.

– Eddie je igrao važnu ulogu u mom transferu. On je jedan od najboljih engleskih trenera i sigurno je da će postati jedan od najboljih trenera na svijetu. Sretan sam što mogu braniti u njegovom timu i učiti od njega, te se nadam da ću napredovati. Zbog toga sam izabrao ovaj klub jer je to za mene novi izazov, izjavio je Begović.

Dodao je i da je razgovarao s drugim klubovima iz Premiershipa koji su bili zainteresovani, ali da je Bournemouth bio prvi izbor.

– Chelsea sam napustio jer nisam dovoljno branio. To je sjajan klub i odlično iskustvo za mene. Ipak, nedostatak minutaže je postao problem jer sam u najboljim godinama i želim da branim, dodao je.