Begović: Prosinečki zna šta radi

begovic

Asmir Begović nema velikih navijačkih preferencija, priznajući u razgovoru za Nezavisne da bi volio da Engleska napravi dobar rezultat. Ima i nekoliko prijatelja koji igraju za različite reprezentacije i navijat će za sve njih. To, naravno, uključuje Nemanju Matića i Branislava Ivanovića…

– Mislim da Srbija ima realnu šansu da s ovom ekipom prođe grupu, a onda je sve moguće. Hrvatska je, s druge strane, po imenima jedna od najboljih ekipa u Evropi, ali kada je tako – jako je važno da se stvari dobro poslože da bi rezultirale velikim uspjehom, rekao je Begović.

Vjeruje i da će naša selekcija vidjeti Euro za dvije godine.

– Mi u svake kvalifikacije treba da uđemo razmišljajući da se možemo i moramo kvalifikovati. Dvije stvari su jako važne – sam početak, jer kad dobiješ vjetar u leđa s prve dvije ili četiri pobjede onda sve ide lakše, a druga je da moraš da dobiješ sve utakmice protiv ekipa koje su na izvlačenju slabije od tebe. Ekipa koja tu kiksa nema šanse, smatra Asmir.

Prokomentarisao je i novog selektora.

– Robert je veliko igračko ime, a pokazalo se da i kao trener i te kako zna šta radi. Ja sam, nažalost, morao propustiti dosadašnje prijateljske utakmice, mučila me dugo povreda, ali moja dosadašnja iskustva sa selektorom su samo pozitivna. Gledao sam ove utakmice i rekao bih da je jasno da selektor želi da igramo fudbal, da želi da pokažemo ideju i kreativnost i to bi mogla biti naša najveća snaga, kazao je Begović.