Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović treći put ove sezone sačuvao mrežu netaknutom

chelsea aston villa

Chelsea je danas došao do tek treće pobjede ove sezone u engleskoj Premier ligi, a na golu Plavaca protiv Aston Ville stajao je naš Asmir Begović.

Chelsea je slavio s 2:0, a Begović je tako treći put ove sezone u službenim utakmicama sačuvao svoju mrežu netaknutom. Bez primljenog gola Begović je odradio i utakmicu protiv Arsenala (2:0), te protiv Maccabija (4:0) u 1. kolu Lige prvaka.

rezzzz

Chelsea na početku ove sezone igra prilično slabo. Plavci imaju jednu od najlođijih odbrana u ligi, koja je do sada u Premiershipu kapitulirala čak 17 puta. Samo Sunderland ima lošiju odbranu u ligi, sa primljenih 19 golova.

Crveni đavoli slavili su ubjedljivu pobjedu u gostima kod Evertona (3:0). Treći gol zabio je Wayne Rooney i tako zasjeo na drugo mjesto liste strijelaca Premier lige (187 golova) i sada je ispred njega samo legendarni Alan Shearer.

Ljetošnje pojačanje Manchester Cityja iz Liverpoola danas je zablistalo na Etihadu. Raheem Sterling protiv Bournemoutha, postao je prvi engleski fudbaler koji je postigao het -trik za popularne Građane od kako se najjače englesko takmičenje igra u ovom formatu. City je slavio s 5:1, a preostala dva gola zabio je Wilfried Bony.


Manchester City 5-1 Bournemouth Premier League… by football-review

tttt