Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović: U Bournemouthu se radi dobro

Zmajevi trenirali u Tirani: Poslije remija u Belgiji bit će puno interesantnije begovic

U jednoj od prvih izjava za britanske medije nakon prelaska u Bournemouth, bh. golman Asmir Begović poručio je da je odlazak iz Chelseaja bila teška odluka. Rekao je da nije lako napustiti klub kao što je Chelsea, ali i da je bilo pravo vrijeme za to.

– Danas sam u fazi karijere kada mi je važno da branim što je moguće više, a tu priliku ću imati u Bournemouthu, rekao je za Sky Sports, priznajući i da se istinski raduje novim izazovima.

– Sretan sam što sam dio Bournemouthovog projekta, a dobro sam upoznat i s planovima vlasnika kluba. Znam da se ovdje radi dobro i ozbiljno, klub želi dodatno napredovati, a ja sam osjetio da mogu pomoći. Mislim da je prelazak u Bournemouth najbolji potez koji sam mogao učiniti u ovom trenutku, rekao je.

Begović je u Chelseaju proveo posljednje dvije godine, ali u nedavno završenoj sezoni branio je na samo dvije utakmice u Premier ligi. Zanimljivo je da je Begović u prošlosti kratko boravio u Bournemouthu i to na polugodišnjoj posudbi iz Portsmoutha 2007, kada je imao svega 19 godina.