Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović za Chelsea TV: Teško smo izlazili iz crne rupe

begovic

Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u intervjuu za Chelsea TV govorio je o svom životu u Londonu ali i o trenutnoj krizi rezultata u kojoj se klub nalazi.

Aktuelni šampion Engleske trenutno je na četrnaestom mjestu Premiersipa sa 15 osvojenih bodova. Iako je tim na udaru kritika, novinar Chelsea TV-a istakao je Begovića kao jednog od igrača koji nisu razočarali.

“Ne treba upirati prstom u pojedince i tražiti krivca. Velikim klubovima se dešava da padnu u lošu formu i stvari se ne kreću onako kako ste razmišljali. Imali smo loš start sezone i to je uticalo na sve nas, teško smo uspjevali da izađemo iz crne rupe. Polako se vraćamo u formu i mislim da još nije sve izgubljeno”, rekao je Begović.

Na pitanje o povrtaku Courtoisa na gol i kako će se nositi sa činjenicom da bi se mogao vratiti na klupu, Begović je rekao:

“To su stvari koje odlučuje menadžer. Za mene je velika stvar što sam pomogao ekipi. Najvažnije je da tim ostvaruje dobre rezultate, ali ako menadžer odluči da sjedim na klupi, prihvatit ću to”.

Begović je govorio o igranju sa Hazardom, kao i o slobodnim udarcima Brazilca Williana, koji je svojim fantastičnim udarcima spašavo “plavce” ove sezone.

“To je jedan od razloga što sam doašo u Chelsea, da bih mogao igrati sa velikim igračima i svaki dan trenirati s njima”, rekao je Begović za Hazarda.

“Willian stalno vježba prekide. Ponekad vježba sam, a nekada i mi golmani mu pomažemo i za nas je to veliki izazov. On je sjajan igrač i zaslužio je sve pohvale zbog silnog truda koji ulaže na svakom treningu”.