Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begovićev šef nakon Newcastlea: Htio sam napraviti šest izmjena

jose mourinho newcastle

Trener Chelseaja Jose Mourinho je izjavio da je njegova ekipa za igru u prvom poluvremenu utakmice sa Newcastleom, koja se igrala jučer u okviru 7. kola Premier lige, zaslužila ocjenu -1, prenosi Anadolu Agency (AA).

Chelsea je u gostima igrao neriješeno 2:2 protiv ekipe Newcastlea, a deset minuta prije kraja imali su dva gola zaostatka.

“Ako bih davao ocjenu svojoj ekipi od 0 do 10 za prvo poluvrijeme, dao bih minus jedan. Bili smo veoma loši. Moguće je dobiti utakmicu ako odigrate dobro u jednom periodu, ali ako ne igrate 45 minuta, onda je to vrlo teško”, rekao je šef našeg Asmira Begovića koji je u subotu stajao na golu Plavaca.

Istakao je da bi u toj utakmici poslije prvih 45 minuta napravio šest izmjena da je mogao.

“Na poluvremenu sam rekao igračima da nemam vremena da ih pitam zašto su tako loši. Pokušavam shvatiti zašto to ne prihvatam. Nisam mađioničar. Pokušao sam sve najbolje uraditi za tim. Na poluvremenu sam rekao da mi je žao jer imam pravo samo na tri izmjene, a htio sam promijeniti šestoricu igrača. Ne možete reći da reagujem negativno. Žao mi je, ja kritikujem”, kazao je Mourinho.

Chelsea poslije sedam odigranih kola Premier lige ima osam bodova i nalazi se na 15. mjestu.