Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iz tabora tuzlaka

Bekić: Bio sam dio istorije Sarajeva, a sada idemo da se nadigravamo

almir_bekic_sloboda (1)

U prva dva kola dobar dojam igrama ostavio je povratnik na Tušanj, Almir Bekić, bivši igrač Sarajeva. Za njega je sutrašnji derbi nešto posebno

Četiri boda u prva dva kola, bilans je tuzlanske Slobode kojim su se „smjestili“ među pet vodećih ekipa Premijer lige.

Isti broj bodova ima i prvak Sarajevo, naredni protivnik Tuzlaka, koji su prva dva susreta protiv Radnika i Širokog Brijega odigrali vrlo dobro, ali oba kao domaćini. Duel sa „bordo“ timom derbi je 3. kola i, ujedno, veliki ispit za ekipu trenera Milana Lazarevića.

– Gostujemo kod prvaka, izuzetno organizovanog kluba koji ima kvalitetan igrački kadar, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Musemića. Mi idemo u Sarajevo da odigramo dobru utakmicu. Mi smo klub koji u organizacionom smislu zaostaje za drugima, ali želimo da reprezentujemo Slobodu i grad Tuzlu na dobar način, a to je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku – izjavio je za medije trener Lazarević.

Kazao je da u ekipi zbog kartona nema suspendovanih igrača, ali da je nekoliko „rovitih“.

– Pod znakom pitanja su Dušan Ristić i Samir Bekrić, ali se nadam da će moći nastupiti na utakmici u Sarajevu – zaključio je trener Slobode.

Za njega je dobra vijest da je pravo nastupa za „crveno-crne“ stekao Francuz Yoann Mortelat i vjerovatno će se pojaviti u veznom redu.

U prva dva kola dobar dojam igrama ostavio je povratnik na Tušanj, Almir Bekić, bivši igrač Sarajeva. Za njega je sutrašnji derbi nešto posebno.

– Svi znamo ko je Sarajevo. Imao sam čast da budem dio tog kluba i istorije koju smo ispisali prošle sezone. Sada sam na suprotnoj strani, dobro radimo i u prva dva kola pokazali smo da je ovo druga Sloboda u odnosu na onu koji su svi gledali prije. Svaki igrač bori se za grb i klub i samo trkom i disciplinom možemo praviti dobre rezultate. Nekad to bude dovoljno, ponekad ne, ali tako je u sportu. Ne pobjeđuje uvijek bolji. U Sarajevo idemo da se nadigravamo i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju – izjavio je Bekić za Fenu.

S obzirom na to da se igra u večernjem terminu, Tuzlaci će u Sarajevo otputovati na dan utakmice.

Susret Sarajevo – Sloboda igra se u subotu od 20.30 sati.