euro 2020

Belgija u osmini finala, Danci će prolaz tražiti protiv Rusa

denmark_v_belgium_-_uefa_euro_2020_group_b(7)

S maksimalnih 6 bodova iz dvije utakmice Belgija je osigurala prolazak u nokaut fazu EURA

U susretu skupine B Europskog nogometnog prvenstva Belgija je u Kopenhagenu bila bolja od Danske 2:1.

Danci su poveli već u 2. minuti nakon ogromne pogreške Jasona Denayera koji je “prodao” loptu ispred svoga gola, što je iskoristio Yussuf Poulsen i pogodio s petnaest metara za vodstvo Danaca.

Nakon primljenog pogotka Belgijanci su izgledali bezopasno i bezidejno gotovo cijelo prvo poluvrijeme, dok je Danska stvorila još nekoliko izglednih prilika.

Međutim, u nastavku su se okolnosti na terenu u potpunosti promijenile. Belgija je zaigrala puno bolje te je već u 55. minuti izjednačila. Romelu Lukaku je povukao kontranapad po desnoj strani, proigrao je Kevina De Bruynea, koji je na poluvremenu ušao u igru, a ovaj je asistirao za strijelca Thorgana Hazarda.

Nakon asistencije u 55. minuti De Bruynea je u 70. minuti pogodio za vodstvo njegove momčadi 2:1. Belgijski veznjak svladao je danskog vratara Kaspera Schmeichela preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Danci su najbliže drugom pogotku bili u 87. minuti kada je Martin Braithwaite glavom pogodi gredu.

U drugoj utakmici skupine B Rusija je u srijedu svladala Finsku rezultatom 1:0.

S maksimalnih 6 bodova iz dvije utakmice Belgija je osigurala prolazak u nokaut fazu EURA. Uoči zadnjeg kola koje se igra 21. lipnja Finska i Rusija imaju po 3 boda, dok su Danci bez bodova, ali sve tri momčadi još su u igri za prolaz dalje.

U trećem kolu Belgija igra s Finskom u Sankt Peterburgu, a Rusija s Danskom u Kopenhagenu.