zaprijetili kaznama

UEFA donijela važno pravilo o bocama s pićem, izuzetak su igrači islamske vjeroispovjesti

16238419428109

UEFA je brzo reagovala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na Euru, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spriječi nastavak ovakvih radnji

UEFA je tražila od igrača da više ne pomjeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za štampu na Evropskom prvenstvu, jedini izuzetak su fudbaleri islamske vjeroispovijesti ispred kojih neće smjeti da se pojavi alkoholno piće.

Generalni direktor ovogodišnjeg Eura Martin Kalen pozvao je čelnike UEFA da reaguju nakon što su neki od fudbalera sklanjali pića sponzora sa svojih stolova na konferenciji za štampu.

Kako je on rekao, fudbaleri ne bi smjeli to da rade jer su u pitanju sponzori koji čine Evropsko prvenstvo ovakvim kakvo jeste, odnosno, turnir živi od njih.

UEFA je brzo reagovala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na Euru, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spriječi nastavak ovakvih radnji.

Nije se dugo čekalo na rješenje ovog problema, UEFA je donijela pravilo prema kom nijedan igrač neće smjeti da pomjeri flašicu koja se nalazi ispred njega.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je prvi fudbaler koji je sklonio flašice Coca-Cole ispred sebe, a kompanija je samo nekoliko dana kasnije objavila da je izgubila više od četiri milijarde evra poslije ovog čina.

Nakon njega, Pol Pogba je sljedeći fudbaler u redu koji je sklonio bocu pića. On je sklonio Heineken pivo, a mnogi su to povezali upravo s njegovom vjerom.

Ovaj trend je nastavio i Manuel Locatelli koji je nakon utakmice sa Švicarskom sklonio flašice Coca-Cole, a posljednji u redu je i selektor Rusije koji je popio ovo piće na konferenciji nakon što su ga novinari upitali o ovakvom ponašanju.