Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea na mukama

Benfica odbila “90 miliona eura plus tri igrača” za najboljeg mladog igrača Mundijala

nagrade

Record piše da su na sastanku u Londonu bili predstavnici Chelseaja te predsjednik Benfice Rui Costa, sportski direktor Pedro Braz i poznati menadžer Jorge Mendes koji je služio kao posrednik u tom sastanku

Enzo Fernandez sve dalje je od transfera u Chelsea. Portugalski Maisfutebol objavio je sinoć da se Benfica i Chelsea nikako ne mogu dogovoriti oko odštete i da je teško očekivati da će se nešto po tom pitanju promijeniti.

Benfica je stalno insistirala na čitavoj odštetnoj klauzuli od 120 miliona eura, što Englezima navodno ne odgovara.

Fabrizio Romano sinoć je objavio da Chelsea nikad nije imao namjeru platiti Argentinca više od 85 miliona eura, što je Benfici premalo. Portugalcima novac nije hitan, ne žuri im se s prodajom Fernandeza i spremni su čekati koliko god treba da za njega dobiju onoliko koliko traže.

Portugalski list Record u današnjem izdanju objavio je detalje Chelseajeve zadnje ponude koju je Benfica odbila. Englezi su ponudili 90 miliona eura i čak trojicu igrača. Jedan od njih je Hakim Ziyech kojega je Chelsea u ljeto 2020. platio Ajaxu 40 miliona eura.

Marokanca bi Chelsea dao pod račun za Fernandeza, a u Lisabon bi poslao i napadača Datra Fofanu i veznjaka Andraya Santosa, dvojicu igrača koje je doveo ove zime iz Moldea odnosno Vasca da Game. No, Benfica je to odbila.

Record piše da su na sastanku u Londonu bili predstavnici Chelseaja te predsjednik Benfice Rui Costa, sportski direktor Pedro Braz i poznati menadžer Jorge Mendes koji je služio kao posrednik u tom sastanku.

“Atmosfera je bila dosta napeta. Benficini ljudi očekivali su da će Chelsea podebljati svoju ponudu, što se nije dogodilo. Benficin stav je jasan – 120 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula i ni centa manje. Chelsea je ponudio igrače i manje iznos, ali Benfica na to nije pristala i dogovor je propao”, piše Record.