Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benitez se preko Sissoka osvetio Realu za otkaz

Rafa

Osveta je najslađa kad se servira hladna. Ova poznata narodna poslovica može se doslovce preslikati na situaciju oko ovo ljeto spominjanog, ali nikad realizovanog transfera Mousse Sissoka iz Newcastlea u Real Madrid.

Francuski veznjak buru je podigao u engleskim medijima kad je u zadnjim minutama prijelaznog roka nasamario upravu Evertona i potpisao za Tottenham.

Međutim, španski mediji pišu kako je francuskog veznjaka silno želio i Real, ali da do realizacije transfera nije došlo jer je sadašnji trener Svraka, a donedavni Reala, Rafa Benitez, sve učinio da Sissoko ne ode u Madrid.

Real je navodno imao usmeni dogovor sa sjajnim Francuzom, a očito još ljut zbog otkaza u Realu prije nekoliko mjeseci, Benitez se žestoko opirao ideji da mu igrač ode u redove kluba koji ga se tako lako riješio i na sve moguće načine gurao je Sissoka prema Londonu ili Liverpoolu, piše Index.

Španski mediji pišu kako je Benitez tim potezom ozbiljno naljutio predsjednika Kraljeva Florentina Pereza, koji je neugodno iznenađen Benitezovim potezom i nije očekivao da će mu ovaj ovako vratiti.

U svakom slučaju, tim je raspletom najviše razočaran Zinedine Zidane, jer mu je propao i taj transfer nakon već prije neuspješnih ovoljetnih pokušaja dovođenja Paula Pogbe, Davida Alabe, Roberta Lewandowskog i Edena Hazarda.