Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon nevjerovatne pogreške Nadal ispao sa US Opena

nadal

U jednom od najboljih mečeva na turniru, Francuz Lucas Pouille izbacio je Španca Rafaela Nadala sa 6.1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(6) u četvrtom kolu US Opena.

Nakon četiri seta velike borbe i sjajnog tenisa, četvrti nositelj Nadal je na početku petog seta odjurio na 4:2 i izgledalo je da će ipak izaći kao pobjednik iz okršaja s mladim Francuzem.

Međutim, u osmom gemu petog seta je Pouille, 25. teniser svijeta, vratio break, a zatim uz probleme u sljedeća dva servis-gema izborio i tie-break u kojem je stigao do tri vezane meč-lopte.

Ali tada se Nadal vratio iz teške situacije, izjednačio na 6:6 i u sljedećem poenu imao zicer – forhend kojeg je cijelu karijeru rutinski pogađao, zakucao je u mrežu, a suparnik je iskoristio izborenu meč-loptu za rezultat karijere i okršaj sa sunarodnjakom Gaelom Monfilsom.

Pouille je drugi Francuz koji je pobijedio Nadala na nekom Grand Slamu. Dosad je to uspio samo Jo-Wilfried Tsonga prije osam godina u Australiji.

Nadal, koji posljednjih sezona ima velikih problema s ozljedama, tako i dalje čeka na četvrtfinale nekog Grand Slama. Posljednji put je među osam najboljih bio na Roland Garrosu 2015. godine.