Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpski kandidat za načelnika Srebrenice povrijeđen u nesreći

grujic nesreca

Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, pukom srećom, lakše je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj  nesreći koja se dogodila na cesti Srebrenica – Bratunac. On se nalazio u autu koji je sletio s ceste na krov u obližnji potok. Povrijeđeni Grujić je novinarima potvrdio da je imao nesreću, ali i to da se on nije nalazio za upravljačem.

Poznat po tome što voli alkohol, Grujičić također navodi da ni to nije prouzrokovalo umalo kobnu nesreću jer “vozač nije popio ni kap”. Inače, nesreća se dogodila nakon predizbornog skupa, na kojem se jelo i obilno pilo. Na tom skupu u Srebrenici bio je i Milorad Dodik koji je tom prilikom pogrdno nazvao aktualnog načelnika Ćamila Durakovića.

Inače, kako su potvrdili iz MUP-a RS, nezgodu s vozilom je imao i Neven Majstorović, SDS-ov kandidatu za vijećnika u Skupštini općine Teslić, kojemu je zapaljen audi A5 vrijedan 37.000 maraka. Tragaju za dva piromana, od kojih je jedan u vozilo ubacio Molotovljev koktel, ali je pritom “uspio” zapaliti i sebe, te je tako, trgajući odjeću i rukavice u plamenu, pobjegao. Postoje o očevici tog događaja.