Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

klub potvrdio

Benjamin Tatar i zvanično napustio Sarajevo, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Abha Club se nalazi na osmom mjestu u šampionatu Saudijske Arabije, a Sarajevo je pored obeštećenja osiguralo i dodatni procenat od narednog transfera

Jedan od najboljih nogometaša FK Sarajevo i bh. reprezentativac Benjamin Tatar zvanično je napustio Bordo klub i postao novi igrač saudijskog kluba Abha.

Aktuelni bh. prvak je u subotu dobio poboljšanu ponudu za svog vjerovatno i najboljeg igrača, a kako je ona zadovoljila njihove apetite, odlučili su prodati Tatara i on je sada ozvaničio saradnju s novim klubom.

Abha Club se nalazi na osmom mjestu u šampionatu Saudijske Arabije, a Sarajevo je pored obeštećenja osiguralo i dodatni procenat od narednog transfera.

“Ovog popodneva realizovan je transfer Tatara, a novim saigračima pridružit će se u narednim danima nakon što se kompletiraju potrebne procedure. Tatar je u Sarajevo stigao iz NK Slaven Belupo, a u bordo dresu upisao 81 nastup, te postigao 33 pogotka”, piše na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Podsjetimo, reprezentativac BiH je nakon nekoliko neprofesionalnih istupa u proteklim danima i svađe sa saigračem na treningu, prije dva dana udaljen s treninga i Sarajevo je pokrenulo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika.

Tatar je ove sezone odigrao 17 ligaških mečeva i postigao je 10 golova, uz četiri asistencije.