Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Benzema ne posustaje, Real je sve bliže vrhu

benzema

Bio je to prvi poraz Atletica u posljednjih 20 utakmica u svim takmičenjima, te prvi poraz u prvenstvu u posljednjih 18 utakmica

Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Alaves rezultatom 3:0 u posljednjem susretu nedjeljnog programa španskog nogometnog prvenstva.

Strijelci u četvrtoj uzastopnoj prvenstvenoj pobjedi “Kraljevskog kluba” bili su Karim Benzema (30’), Vinicius Junior (80’) i Mariano Doaz (90’).

Benzemi je to bio šesti gol u posljednje četiri utakmice u dresu Reala. Francuz je definitivno u velikoj golgeterskoj formi.

U nedjelju su odigrana još tri susreta 22. kola. Eibar je pobijedio Gironu 3:0, Villarreal i Espanyol odigrali su 2:2, a Real Betis je s 1:0 pobijedio Atletico Madrid.

Bio je to prvi poraz Atletica u posljednjih 20 utakmica u svim takmičenjima, te prvi poraz u prvenstvu u posljednjih 18 utakmica. Zadnji poraz ekipa Diega Simeonea doživjela je u oktobru prošle godine u Ligi prvaka od Borussije Dortmund (0-4), dok je zadnju utakmicu u La Ligi izgubila u septembru prošle godine od Celte (0-2).

Barcelona, koje je u subotu odigrala 2:2 s Valencijom, prva je na ljestvici s 50 bodova, slijede Atletico Madrid (44), Real Madrid (42), Sevilla (36)…