Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Berardi utišao “Meazzu”, Ljajić se ispromašivao

ljajić

Nevjerovatna utakmica, Inter je dominirao, Ljajić je propustio pet sjajnih prilika, a Sassuolo je otišao kući sa tri osvojena boda.

Kada pogledate rezultat u meču Intera i Sassuola rekli biste da se radilo o još jednoj dosadnoj utakmici Serije A, ali uopšte nije bilo tako.

Inter je danas dominirao utakmicom, imao je nekoliko kolosalnih prilika da osvoji sva tri boda u borbi za titulu, ali zahvaljujući promašajima Adema Ljajića i sjajnim odbranama Andree Consiglija Sasuolo je sa tri boda napustio Meazzu.

Prosto nevjerovatno kako se mreža Sassuola nije niti jednom zatresla u ovom meču. U prvom poluvremenu vidjeli smo prvo veliku priliku Adema Ljajića u 5. minutu kada je šutirao iz izgledne pozicije pored gola, da bi Sassuolo nakon toga uspostavio terensku ravnotežu.

Imali su i oni par dobrih akcija, reagovao je i Handanović nekoliko puta jako dobro, a onda nova kolosalna šansa za Adema Ljajića.

Šutirao je fenomenalno sa ivice šesnaesterca, svi su loptu vidjeli u golu, ne i golman Andrea Consigli. Suprotnom rukom je zaustavio ovaj šut, lopta je otišla pored gola.

Imao je Ljajić još jednu priliku do kraja utakmice, ali nije bila toliko ozbiljna kao prve dvije, na odmor se otišlo uz rezultat 0:0.

Onda kreće nevjerovatno drugo poluvrijeme i potpuna ofanziva Intera. Ljajić je imao još dvije kolosalne prilike, ali najbolju je propustio Rodrigo Palacio.

Mauro Icardi je prošao po lijevoj strani, vratio povratnu loptu, a Palacio je imao prostora da pošalje loptu u praznu mrežu sa samo nekoliko metara, ali je šutirao u nekog od odbrambenih igrača.

Nakon toga Consigli zaustavlja još jedan fantastičan šut Ljajića sa ivice šesnaesterca, potpuna ludnica je tada bila na “Meazzi”.

Mogao je Floro Flores da kazni sve promašaje, ali je Handanović uspio da odbrani šut iz blizine.

Pokušao je i sa Jovetićem Mancini da popravi realizaciju u posljednjih 5 minuta, ali nije vrijedilo, ostalo je 0:0, sve do 5. minuta nadoknade. Imao je Jovetić dobru priliku, naravno, odbranio je Consigli.

Ljajić je pokušao jednim dobrim prodorom po desnoj strani, ušao je u šesnaesterac, uputio oštar centaršut, ali su odbrambeni fudbaleri Sassuola postajali lagano junaci.

Prosto je nevjerovatno kako nije imalo golova na ovom meču u mreži Sassuola, bila je ovo možda i najbolja utakmica u Seriji A koju smo gledali ove sezone.

Onda 94. minut, penal za Sassuolo, jedina greška odbrane Intera na ovom meču. Berardi uzima stvar u svoje ruke, donosi sva tri boda Sassuolu za 0:1.