Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Berlusconi ne krije: Zlatan bi bio poklon za mene

berlusconi mihajlovic

Nogometni div Milan dvije godine zaredom nije se uspio plasirati na evropsku scenu, a za jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu to je više nego porazna činjenica.

Ceh te blamaže platili su legende kluba, Clarence Seedorf i Pippo Inzaghi, koji su imali nesreću da sjede na klupi kluba u vrijeme najveće krize u posljednjih 30 godina, odnosno, otkako je klub preuzeo Silvio Berlusconi.

[pull_quote_right]Želim da nas se protivnici boje na terenu, kazao je Mihajlović[/pull_quote_right]

Uprava kluba sada je dovela novog trenera, a riječ je o Siniši Mihajloviću, koji je danas i službeno predstavljen.

Navijači se nadaju da će se Milan vratiti na stare staze slave, a da uprava misli ozbiljno dokaz su i dva super pojačanja koja su ovog ljeta stigla na San Siro – Carlos Bacca i Luiz Adriano.

“Velika je čast biti ovdje, ovo je zaista nešto posebno. Cilj je pobjeđivati iz utakmice u utakmicu. Želim da nas se protivnici boje na terenu”, kazao je Mihajlović i dodao kako će Milan igrati u formaciji 4-3-1-2.

“Uvjereni smo da je Mihajlović najbolji izbor. Ima harizmu, a koliko zna pokazao je u Sampdoriji prošle sezone. Razumije nogomet i pravi je vođa”, rekao je Silvio Berlusconi i dodao:

“Imamo sjajnu ekipu i uvjeren sam da možemo i do naslova. El Shaarawyja bih volio vidjeti kao veznjaka, a Zlatan Ibrahimović bi bio i poklon za mene.”