Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bešić nakon trijumfa u Belfastu: Volim kada navijači prepoznaju naš trud

Muhamed Besic

Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac BiH protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija odigrao je još jednu dobru i borbenu utakmicu.

Bio je na poziciji koju nije često igrao tokom karijere. S obzirom na velike probleme s povredama igrača iz defanzivne linije, selektor Robert Prosinečki u Belfastu je bio primoran improvizovati, pa je tako Bešić, koji uglavnom igra u veznom redu, ovoga puta pokrivao poziciju desnog beka.

Bh. fudbaleri su u subotu odigrali solidnu utakmicu i golovima Harisa Duljevića i Elvisa Sarića došli do trijumfa 2:1 na otvaranju takmičenja u grupi “3“ lige “B“.

“Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču”, istakao je Bešić za internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Bešić dodaje da za njega uvijek poseban motiv predstavlja podrška vjernih navijača BiH, gdje god da igraju.

”Volim kada navijači prepoznaju naš trud. Uvijek igram srcem i oni to znaju, zato mi posebno godi kada su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju”, kazao je Bešić i okrenuo se utorku i duelu drugog kola Lige nacija protiv Austrije:

”Navikli smo da igramo utakmice svaka tri ili četiri dana. Ovo će biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bićemo jači za neke igrače, a i Austrija ima drugačiji stil igre. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati. Utakmica sa Sjevernom Irskom nije bila najbolja, ali smo vratili timski duh što je važno i što se vidjelo na terenu. Uživam da se družim, atmosfera je dobra, svi smo nekako zajedno i ova pobjeda nam je trebala i za samopouzdanje. Igrali smo drugačije nego što inače igramo, ali ono što je važno je da smo se borili jedan za drugog i to zajedništvo se osjetilo na terenu”.

U Bešićevoj karijeri bilo je uspona i padova. Teška povreda dosta ga je poremetila u razvoju karijere, ali teškoće su iza njega i zadovoljan je sadašnjom situacijom.

”Dvije godine me zbog povreda skoro nigdje nije bilo. Bilo je zaista teško, ali u životu se uvijek treba boriti da bude bolje, a onda i rezultati dolaze. Uvijek se tako ponašam. Još sam mlad i mislim da ću tek u narednim godinama pružati najbolje igre”, kazao je Bešić.

Bh. reprezentativac naglasio je kako je tokom ljeta imao dosta ponuda, ali da je odlučio ostati na posudbi u Middlesbroughu, u kojem ga trener cijeni i gdje ima priliku igrati u kontinuitetu.

BiH će u drugom kolu grupe “3“ lige “B“ na zeničkom Bilinom polju ugostiti Austriju, a susret će se igrati u utorak s početkom u 20.45 sati.