Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bez dlake na jeziku: Baki prijeti teška kazna

blaz-sliskovic

Trener mostarskog Zrinjskog Blaž Slišković mogao bi biti kažnjen zabranom vršenja funkcije trenera na dvije godine, shodno Disciplinskom pravilniku Nogometnog saveza BIH. Naime, prema članu 73. istog Pravilnika, igrač, sportski radnik ili klub, koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima, pojedincima, disciplinskom ili bilo kojem drugom organu NSBiH, bit će kažnjen kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, a klub novčanom u iznosu od 3.000 KM do 5.000 KM, navodi Bljesak.

Međutim, ukoliko se prekršaj ponovi ili se okvalificira kao teži, igrač će biti kažnjen zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine, a sportski radnik zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, dok će klub biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova, ili kaznom od tri do 12 negativnih bodova. Slišković je prekršaj ponovio i prije nego što mu je izrečena kazna za ovaj prekršaj, kada je komentarisao suđenje i Nogometni savez BiH nakon utakmice između Zrinjskog i Željezničara.

Zanimljivo je kako se u Pravilniku ističe da će se pod težim prekršajem smatrati naročito ako su pri radnji izvršenja korištena sredstva javnog informisanja, ako je prekršaj počinjen pred utakmicu, za vrijeme i poslije utakmice, na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona i slično.

Dakle, Sliškovićev ispad u Mostaru nakon utakmice sa Željezničarom bit će kažnjen drakonskom kaznom od strane Nogometnog saveza BIH, prije svega jer je Slišković, prema Pravilniku, ponovio prekšaj, a i zbog zadnjeg stava, jer je negativno komentarisao Savez i sudije koristeći sredstva javnog informisanja po završetku utakmice. Podsjetimo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine saopštio je u srijedu da pokreće disciplinski postupak protiv Blaža Sliškovića zbog izjava nakon susreta u Banja Luci na račun rada NFSBiH.