Bez navijača Barcelone na derbiju sa Atleticom u Madridu

lionel-messi

Fudbalski klub Barcelona saopštio je da ih je Atletico Madrid obavijestio kako zbog “logističkih problema“ na novom stadionu Wanda Metropolitano nije u mogućnosti da obezbijedi ulaznice za gostujuće navijače. Atletico će 14. oktobra u Madridu ugostiti Barcelonu u derbiju osmog kola La Lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ukoliko se zaista desi da Atletico ne osigura ulaznice za navijače katalonskog kluba biće to druga utakmica zaredom na kojoj je će izabranici trenera Ernesta Valvardea igrati bez podrške svojih navijača.

Naime, prošle nedjelje Barcelona je domaći ogled na stadionu Camp Nou protiv Las Palmasa igrala bez navijača zbog održavanja referenduma o nezavisnosti Katalonije.

“Zbog logističkih problema na novom stadionu Wanda Metropolitano Atletio Madrid nije u mogućnosti sa isporuči karte koje su ranije ponuđene klubovima navijača Barcelone za utakmicu La Lige, u subotu, 14. oktobra. Zbog toga su prijave klubova navijača za spomenutu utakmicu otkazane“, saopštili su iz Barcelone.

Katalonski klub ima sjajan start sezone u La Ligi. Nakon sedam kola ima idealan učinak i sa 21 bodom drži vrh tabele.

Drugoplasirana Sevilla zaostaje pet, a Valencia i Atletico Madrid po šest bodova. Najveći “Barcin“ rival Real Madrid zauzima pet mjesto sa čak sedam bodova manje.