Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bez obzira na sjajnu formu, Ibišević seli na klupu?

vedad-ibisevic

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević novu sezonu Bundeslige otvorio je na najbolji mogući način. Na prva četiri meča postigao je tri pogotka. Zahvaljujući golovima u trijumfu nad Gladbachom, Vedo danas dijeli drugo mjesto na listi strijelaca Bundeslige što mu, kontra logici, ne garantuje mjesto startera na večerašnjoj utakmici protiv Werdera. Ibišević će utakmicu najvjerovatnije početi na klupi jer je trener Paul Dardai najavio da bi se u startnoj postavi trebao naći Davie Selke, 23-godišnji napadač koji se ove sezone još nije upisivao u strijelce.

– Možda se Seike vrati u prvu postavu već protiv Werdera. Zadovoljan sam njegovim radom, pokazuje da je ponovo spreman za najviše napore, rekao je Dardai, i potvrdio da će ako Selke krene od početka, Ibišević ostati na klupi.

Selke je u julu imao operaciju pluća, a njemačka javnost ga najviše pamti po tome što je sa U-21 selekcijom Elfa osvojio titulu prvaka Evrope. Meč Werdera i Herthe igra s početkom u 18:30 sati u okviru 5. kola Bundeslige.