Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Bez panike: Ne pobjeđuje onaj ko zna, nego onaj ko je navikao

New Project (21)

Utakmica praktički nije ni počela, a Real je bio na konopcima. No, kraljevska ekipa se ne predaje baš tako lako, čak ni kad je situacija za mnoge gotovo beznadežna

U fantastičnoj predstavi Real je na Anfieldu razbio Liverpool s 5:2 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Redsi su poveli 2:0, no aktuelni evropski prvak je u nastavku susreta zabio čak pet golova. Real je time postao prvi klub u istoriji koji je zabio pet golova Liverpoolu u nekoj evropskoj utakmici na Anfieldu.

Liverpool je počeo furiozno i poveo je već u 4. minuti krasnim golom petom Darwina Nuneza. Samo nekoliko minuta kasnije jedan od najboljih golmana svijeta Thibaut Courtois napravio je vjerovatno najveću grešku u karijeri. Ničim izazvan predao je loptu Mou Salahu, a Egipćaninu iz neposredne blizine nije bilo teško gurnuti je u praznu mrežu.

Utakmica praktički nije ni počela, a Real je bio na konopcima. No, kraljevska ekipa se ne predaje baš tako lako, čak ni kad je situacija za mnoge gotovo beznadežna.

“O čemu sam razmišljao kad smo gubili 2:0? Sjetio sam se kako smo gubili prošle godine od Cityja pa smo opet prošli”, rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice.

Italijan je svoju energiju prenio na igrače koji su sinoć po ko zna koji put odbili izgubiti i dokazali da imaju mentalitet pobjednika.

Nakon gola Salaha kamere su uhvatile gestikulacije i signale kojima su Benzemu i Vinicius na sredini terena objašnjavali suigračima kako se ponašati u nastavku utakmice. Njihove reakcije su hit na društvenim mrežama. Polako i bez panike.