Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi "dijamant"

Bh. fudbalerka Maja Jelčić potpisala za Inter: Džeko mi je rekao sve najbolje o klubu

Foto: Inter
Maja Jelčić

Ovo je vjerovatno najvažniji i najveći transfer neke naše igračice direktno iz bh. lige

Poslije osvajanja treće uzastopne duple krune sa SFK 2000 Sarajevo i titule najboljeg strijelca u upravo završenoj sezoni sa 41 pogotkom, golgeterka iz Čapljine, novi dijamant našeg fudbala Maja Jelčić (19), potpisala je petogodišnji ugovor sa velikanom italijanskog fudbala.

“Fudbalski klub Inter ima ambiciju da dostigne najviše ciljeve i u ženskom fudbalu, koji su uostalom isti i za sve naše ekipe. Samim tim rukovodimo se time da u naše redove dovodimo i najbolje svjetske igračice. Maju izuzetno cijenimo, pratimo je duži period i presretni smo što je izabrala naš klub. Sigurni smo da će i Maja imati sve uslove za napredak i da ćemo u narednom periodu ispisivati zlatne stranice ženske ekipe našeg kluba”, prezadovoljna je poslom direktorka Ilaria Pasqui.

Ovo je vjerovatno najvažniji i najveći transfer neke naše igračice direktno iz bh. lige.

“Zadovoljna sam osvojenim titulama sa SFK 2000 Sarajevom i zahvalna svima u klubu na čelu sa trenericom Samirom Hurem. Znala sam da ima interesovanja iz svih važnijih evropskih zemalja, ali kad sam čula od svog agenta Darka Marića da je Inter zainteresovan, rekla sam odmah, to je to, hoću tamo. Inter je oduvijek moj omiljeni tim, a i Džeko mi je još ranije govorio biranim riječima sve najljepše o klubu”, raspoložena je Maja Jelčić.

Inter u sljedeću sezonu ulazi sa željom da se umiješa u borbu za titulu u italijanskom prvenstvu.

“Zaista sam oduševljena, trening centar, kvalitet fudbalskih terena, prostorije u kojima borave igrači, sama organizacija, sve je na vrhunskom nivou. Znam da je cilj da se ide u korak sa muškim kolegama, a odmah se primeti da je klub obezbijedio sve da i ženska ekipa ima identične uslove” prenosi utiske dijamant našeg ženskog fudbala.