Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. kadetkinje u Zenici poražene od Makedonki

kadetkinje-bih-nog111

Ženska kadetska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu drugog kola UEFA razvojnog turnira danas u Zenici poražena od Makedonije sa 0:1.

Jedini pogodak na utakmici postigla je Ulza Maksuti u 57. minuti.

– Čestitam ekipi Makedonije na pobjedi. Možda je moja greška što smo kombinirali sa sastavom, ali razvojni je turnir i pravila nalažu da igračice ne mogu u dva dana odigrati više od 120 minuta. Imamo još jednu utakmicu u petak. Potrudićemo se da ispravimo greške do tada i nadam se pobjedi – kazao je selektor BiH Ilija Lucić nakon utakmice.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrale su: Emina Omerović, Dejana Ćosić (41. Amina Šapčanin), Ajla Mehmedović (41. Alma Fazlić), Merjema Medić, Amila Smajlović (51. Leila Kmetaš), Mia Kuljanin (51. Lamija Rovčanin), Dženita Močević, Adelisa Hromo (41. Minela Gačanica), Stjepana Pendeš, Vina Crnoja (64. Mateja Mikić), Nermina Kantić (41. Vildana Hodžić).

U drugom susretu Hrvatska je sa 1:0 pobijedila Crnu Goru.

Posljednje kolo na programu je 28. augusta kada će se u Trening centru u Zenici sastati BiH i Hrvatska, dok će u Vogošći biti odigran susret između Makedonije i Crne Gore.