Kvalifikacije za SP

Bh. nogometašice slavile u Crnoj Gori

nogometasice bih ns crna gora (1)

Zmajice će 6. septembra gostovati u Azerbejdžanu i uz pobjedu u tom susretu imaju realne šanse da ostvare plasman u baraž

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Podgorici selekciju Crne Gore sa 2:0 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

U prvom poluvremenu bh. tim je imao terensku inicijativu i Zmajice su više pokušavale da ugroze protivnički gol, dok domaće igračice nisu prijetile golmanici Enveri Hasanbegović. Takva igra isplatila se u 21. minuti kad Merjema Medić odlično šalje loptu na desnu stranu za Sofiju Krajšumović koja precizno šutira za prednost Zmajica.

U nastavku su i Crnogorke krenule sa otvorenijom igrom što im je donijelo nekoliko prilika, ali ipak konkretnije su bile reprezentativke Bosne i Hercegovine pa je odličnu šansu u 76. minuti propustila Selma Kapetanović kad je neometana sa 15-ak metra loptu poslala preko gola.

Naše reprezentativke u 81. minuti izvode dobru akciju. Amela Kršo sa lijeve strane šalje loptu u sredinu za Milenu Nikolić koja pogađa mrežu za konačnih 2:0.

Zmajice će 6. septembra gostovati u Azerbejdžanu i uz pobjedu u tom susretu imaju realne šanse da ostvare plasman u baraž.