Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. stručnjak preuzima slavni Milan!?

gettyimages-470415325

Prema navodima italijanskih i švajcarskih medija Massimiliano Mirabelli, direktor Milana, sastao se ove sedmice s bh. trenerom Vladimirom Petkovićem, aktuelnim selektorom fudbalske reprezentacije Švicarske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sastanak je navodno održan u Portugalu, kada je Petković u ovoj zemlji boravio sa švicarskom reprezentacijom radi utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Pierpaolo Marino, nekadašnji direktor Napolija, Udinesea, Atalante i još nekih italijanskih klubova insistira na tome da su takvi medijski navodi istiniti.

“Mirabelli se sastao s Petkovićem u Portugalu. Na kraju krajeva, bilo bi zaista čudno da je tamo otputovao privatnim avionom samo da bi vratio u Milan Andrea Silvu i Ricarda Rodrigueza”, kazao je Marino za italijanske medije.

Špekulacije oko Petkovićevog preuzimanja Milana pojačale su se zbog loših rezultata na otvaranju sezone u Seriji A pod vodstvom Vincenza Montelle. Sudbina sadašnjeg trenera Milana zavisi od rezultata u sutrašnjem gradskom derbiju protiv Intera u osmom kolu Serije A.

Petkoviću rad u italijanskom fudbalu nije stran, jer je od jula 2012. do januara 2014. godine trenirao Lazio s kojim je osvojio Kup Italije. Nakon toga je preuzeo reprezentaciju Švicarske koju je odveo na EURO 2016 i tamo stigao do osmine finala. Rođeni Sarajlija trenersku karijeru počeo je u Bellinzoni, a trenirao je još Malcantone Agno, Lugano, Young Boys, Samsunspor i Sion.