Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane o treniranju Barcelone: Moje srce pripada Realu

zinedine zidane

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, u razgovoru s predstavnicima medija pred mali gradski derbi s Getafeom upitan je da li bi ikada sjeo na klupu Barcelone. Odgovor francuskog trenera i nekada sjajnog fudbalera bio je brz i jasan: “Moje srce pripada Realu”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Realu ne ide najbolje ove sezone i nakon sedam odigranih kola u La Ligi zauzima tek petu poziciju s čak sedam bodova manje od lidera Barcelone, koja je ostvarila sve pobjede. No, s obzirom da Barca u ovom kolu gostuje kod Atletico Madrida, mnogi vide šansu da se “kraljevski klub” približi najvećem rivalu.

“Fokusiran sam na pobjedu protiv Getafea. Šta god da se desi na utakmici Atletica i Barcelone desiće se. Nebitno je koji će tamo rezultat biti, samo je važno da mi budemo skoncentirasni na smanjenje razlike na tabeli”, kazao je Zidane.

Francuz je potom odgovorio i na piranje da li bi ikada trenirao Barcelonu:

“Moje srce pripada Real Madridu. I kada sam bio igrač bilo je isto. Pitali su me da li bih volio igrati negdje drugo nakon Reala, moj odgovor je bio ne”, naglasio je Zidane.

Real će ogled osmog kola La Lige s Getafeom igrati na stadionu “Alfonso Perez” s početkom u 16.15 sati.