Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentinski stručnjak

Bielsa potvrdio da ostaje na klupi Leeds Uniteda

bielsa

“Radiću i sljedeće sezone u Leeds Unitedu. Sve je sređeno i sigurno je da ću biti ovdje sljedeće sezone“, naglasio je Bielsa

Argentinski trener Marcelo Bielsa potvrdio je danas da će ostati na klupi Leeds Uniteda u povratničkoj sezoni u Premier ligu Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bielsa je okončao Leedsovu epizodu u Championshipu, kada ih je protekle sezone odveo do prvog mjesta i plasmana u englesku elitu, prvi put nakon 1992. godine.

Argentinac je u klub stigao u ljeto 2018. godine i potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja za još jednu. Bielsa sve do danas nije želio javno govoriti o budućnosti na Elland Roadu, ali je uoči subotnjeg duela sa aktuečnim šampionom Liverpoolom potvrdio da ostaje.

“Radiću i sljedeće sezone u Leeds Unitedu. Sve je sređeno i sigurno je da ću biti ovdje sljedeće sezone“, naglasio je Bielsa.

Iskusni trener je tokom karijere vodio nekoliko argentinskih i meksičkih klubova. Bio je selektor Argentine i Čilea, a u Evropi je radio Espanyolu, Athletic Bilbau, Olympique Marseilleu, Laziju i Lilleu.

Leeds će sezonu u Premier ligi početi protiv najtežeg mogućeg rivala na Anfield Roadu, koji će istina biti prazan, jer je zbog pandemije koronavirusa navijačima i dalje zabranjen ulazak na stadione. Susret će se igrati u subotu sa početkom u 18.30 sati.