Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Bilbija srušio rekord, Sarajevo povelo pa “stradalo” Pod Bijelim brijegom

zrinjski-sarajevo-bilbija1
Nemanja Bilbija / FOTO: bljesak.info

Bilbija je sa bijele tačke pogodio za 1-1 u 23. minuti, Savić je samo desetak minuta kasnije donio potpuni preokret, a do poluvremena je pogodio i Ćuže za već velikih 3-1

Završene su još dvije utakmice devetog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je savladao Sarajevo uvjerljivo rezultatom 4-1, dok je Široki Brijeg bio bolji od banjalučkog Borca i slavio pobjedu 2-0.

Mostarski Zrinjski bio je uvjerljiv protiv Sarajeva. Dal Varešanović je goste doveo u prednost u 17. minuti, ali je Zrinjski onda zaigrao odlično do kraja prvog poluvremena.

Bilbija je sa bijele tačke pogodio za 1-1 u 23. minuti, Savić je samo desetak minuta kasnije donio potpuni preokret, a do poluvremena je pogodio i Ćuže za već velikih 3-1.

U 68. minuti Nemanja Bilbija postiže svoj drugi pogodak za konačnih 4-1. Bilbija je u ovoj utakmici postao najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine u istoriji. Bilbija je golom za 4:1 upisao svoj 127. u Premijer ligi, čime se utvrdio na prvom mjestu ispred dosadašnjeg rekordera Wagnera Santosa Laga.

Široki Brijeg je golovima Barišića i Vukoje savladao banjalučki Borac.

Izabranici Vinka Marinovića nisu mnogo pružili u ovom susretu, sve je već bilo riješeno u prvom poluvremenu kada su “pala” oba pogotka.