Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bild bira: Barbarez među stotinu najboljih u Bundesligi svih vremena

BARBAREZ

Sergej Barbarez se našao među stotinu najboljih igrača Bundeslige svih vremena u izboru prestižnog lista Sport Bild. Novinari Bilda bivšeg kapitena bh. reprezentacije shodnu broju njegovih nastupa, pogodaka i asistencija smjestili su na 95. mjesto.

Iako nikada nije bio prvak Njemačke, Barbarez je mjesto među odabranima našao prije svega zbog činjenice da je 2001. s Ebeom Sandom ponio epitet najboljeg strijelaca Bundeslige s 22 pogotka.

Slabije plasirani od Barbareza su Luca Toni, Michael Zorc, Hansi Muller, Jorginho i Andreas Herzog. Bild je jučer objavio imena fudbalera plasiranih od 90. do 95. mjesta. Za očekivati je da će bolje plasirani od Barbareza biti Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i Hasan Salihamidžić koji su u Bundesligi također ostavili dubok trag.

Sergej Barbarez je tokom karijere nastupao za Velež, Hannover, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. Ukupno je postigao 95 pogodaka, a zabilježio je i 330 nastupa u najjačem njemačkom rangu u periodu od 1996. do 2008.