tragedija u portugalu

Bild: Poginuo 18-godišnji sin legendarnog Michaela Ballacka

ballack

Emilio je Ballackov sin iz braka sa Simone Lambe s kojom ima tri sina. Louis je rođen 2001., a Jordi 2005. godine. Par se razveo 2012. godine

Emilio Ballack, 18-godišnji sin bivšeg veznjaka i kapitena njemačke nogometne reprezentacije Michaela Ballacka (44), preminuo je danas u portugalskoj Troiji, javlja njemački Bild pozivajući se na portugalske medije.

Mediji u Portugalu javljaju kako je Ballackov sin stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći vozeći quad u blizini kuće koju mu njegov otac kupio u Portugalu prije nekoliko godina.

“Znam da je usmrćeni muškarac sin dobro poznatog nogometaša, a nesreća se dogodila u blizini porodičnog doma. Vozač quada nije bio na javnoj cesti i njegovo je vozilo bilo jedino uključeno u nesreći. Čini se kako je došlo do prevrtanja prilikom kojeg je vozilo palo na vozača i zdrobilo ga”, rekao je jedan policijski službenik u Grandoli u blizini Troie.

Michael Ballack je bivši igrač Bayera, Bayerna i Chelseaja koji je u dresu njemačke reprezentacije skupio 98 nastupa i pritom zabio 42 gola.

Emilio je Ballackov sin iz braka sa Simone Lambe s kojom ima tri sina. Louis je rođen 2001., a Jordi 2005. godine. Par se razveo 2012. godine.