Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić: Bili smo veličanstveni u svim aspektima fudbala

bilic

Hrvatski trener Slaven Bilić sa svojim West Ham Unitedom nastavlja oduševljavati englesku javnost. U srijedu su na Boleyn Groundu “čekićari” srušili gradskog rivala Tottenham Hotspur slavivši rezultatom 1:0, i to u trenutku kada su gosti trijumfom mogli preuzeti prvu poziciju od Leicester Cityja.

Bilić je tako prekinuo niz “pijetlova” od šest uzastopnih pobjeda i ostavio ih na tri boda zaostatka od lidera Premier lige.

“Da bi parirali Tottenhamu morate igrati dobro, ali da ih nagradite i pobijedite to je veličanstveno. Možda sam pristrasan, ali bi Tottenham trebao biti zadovoljniji od nas krajnjim rezultatom, jer smo mogli ubjedljivije slaviti. U svim aspektima fudbala smo bili veličanstveni i čestitam mojim igračima”, rekao je Bilić nakon velikog trijumfa.

Strijelac pobjedonosnog gola za Wets Ham bio je Michail Antonio u sedmoj minuti utakmice.

West Ham nakon 28. kola zauzima šestu poziciju sa 46 bodova, samo jedan manje od pozicije broj četiri koja vodi u Ligu šampiona, a koju trenutno drži Manchester City sa utakmicom manje. Peti je Manchester United s istim brojem bodova kao gradski rival.