Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić podržao navijače: Fudbal je sport za narod

bilic navijaci

Navijači širom Premiershipa ovog će vikenda protestovati protiv visokih cijena ulaznica za nogometne utakmice. Engleski navijači u prosjeku u Premiershipu plaćaju ulaznicu čak 54 funte, a akcijom ‘Twenty's Plenty’ traže da cijena ulaznice za gostujuće utakmice ne bi smjela biti veća od 20 funti.

Povodom toga, oglasio se i trener West Hama, Slaven Bilić, koji je podržao navijače u njihovoj borbi.

“Nogomet nije golf ili polo koji prate VIP gosti ili elita, nogomet je sport za narod. Ne bi smjela biti privilegija samo nekih da idu na utakmice sa svojim prijateljima, djevojkom, suprugom ili djecom. To bi svako morao moći”, rekao je Bilić.

Twenty's Plenty akcija počela je još 2013. i stvari se polako mijenjaju. Engleski mediji pišu kako je zahvaljujući tom pokretu navijačima od 2013. već ušteđeno 700.000 funti. Ali Bilić je svjestan da je nogomet i veliki biznis.

“Kada pogledate s druge strane, klubovi grade nove stadione za velike novčane iznose i žele što prije vratiti svoje ulaganje pa dižu cijene ulaznica. Mislim kako se mora pronaći balans između svega toga jer nogomet je narodni sport. Nogomet nije samo igra, nogomet je i atmosfera na stadionu, a za to ti trebaju navijači. Bez navijača nogomet nema smisla. Ne smije biti privilegija samo nekih da svoje dijete dovedu na utakmice, to moraju svi biti u prilici”, zaključio je Bilić.