premiership

Bilićeva ekipa prokockala tri gola viška, ali ispostavilo se da su opljačkani

agonija (1)

Trener Chelseaja Frank Lampard na poluvremenu je napravio dvije izmjene, u svlačionici su ostali hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i Marcos Alonso

West Bromwich Albion i Chelsea su u trećem kolu engleske Premierlige odigrali 3:3 i to nakon što je ekipa koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić nakon pola sata igre imala prednost od tri gola.

Nevjerovatan je bio tok događanja u prvih pola sata utakmice. Chelsea je igrao, a WBA brutalno kažnjavao svaku njihovu pogrešku i stigao do velika tri gola razlike.

Callum Robinson je prvo pogodio u petoj, a zatim i u 25. minuti. U međuvremenu, između dva Robinsonova gola, Tammy Abraham je pri rezultatu 1:0 promašio veliki zicer za izjednačenje, a drugi Chelseajev napadač Timo Werner je pogodio prečku.

U 27. minuti WBA je potpuno bacio goste na koljena, Kyle Bartley je dodatno povećao vodstvo Bilićevog sastava i s tih 3:0 se otišlo na odmor.

Trener Chelseaja Frank Lampard na poluvremenu je napravio dvije izmjene, u svlačionici su ostali hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i Marcos Alonso.

I Chelsea se uspio pokrenuti – u 55. minuti je smanjio Mason Mount, a u 70. je totalnu neizvjesnost vratio Callum Hudson-Odoi.

I onda, kada se činilo da će se WBA uspjeti odbraniti i sačuvati sva tri boda, Tammy Abraham je u trećoj minuti sudačke nadoknade poentirao nakon jednog odbijanca za poravnanje i podjelu bodova.

Zanimljivi, trećem golu Plavaca prethodilo je igranje rukom Kaia Havertza. Da stvar bude bizarnija, pozvan je VAR nakon kojeg je odlučeno da Havartzov “rukomet” nije uticao na gol Cehlesaja!

Bilić je, jasno, bio bijesan nakon utakmice.

– Treći gol je teško prihvatiti jer je rukomet bio tako očigledan. Ne želim ni razgovarati o tome jer to nije “možda “ili” moguće “- to je rukomet!

“Karamele” na prvom mjestu

Nogometaši Evertona, pod vodstvom iskusnog trenera Carla Ancelottija, upisali su i treću pobjedu u Premierligi, nakon što su u subotu u gostima svladali Crystal Palace sa 2:1 pogocima Dominica Calvert-Lewina (10) i Richarlisona (40-pen). Strijelac za domaćine bio je Cheikhou Kouyaté (26).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore