Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eike Immel

Bio je evropski prvak i svjetski viceprvak, sada živi od socijalne pomoći

eike immel
Foto: X

Mjesečno prima 563 eura socijalne pomoći, u njegov dom svaka dvije sedmice dolaze dvije čistačice, koje finansiraju prijatelji

Eike Immel (63) u osamdesetima i devedesetima bio je golman koji je branio u Borussiji Dortmund, Stuttgartu i Manchester Cityju. Sa Stuttgartom je osvojio Bundesligu 1992., a njemački superkup 1993. godine.

Sakupio je 19 nastupa za njemačku reprezentaciju i s njom kao rezervni golman 1980. bio europski prvak, a 1982. i 1986. svjetski doprvak.

No, danas je daleko od slavnih dana. Njemačka televizija Sat 1 u emisiji “O novcu se ipak govori” tematizirala je Immelov život. Među ostalim, 2008. godine proglasio je osobni bankrot, dok danas živi u Hessenu, u stanu opremljenom doniranim namještajem.

Mjesečno prima 563 eura socijalne pomoći, u njegov dom svaka dvije sedmice dolaze dvije čistačice, koje finansiraju prijatelji, a koji mu daju novac i za svakodnevne odlaske u restoran.

“Nikad u životu nisam obrisao pod”, priznao je Immel u dokumentarnom prilogu, a prenosi njemački medij Focus.

“Ne znam kuhati, ništa si ne spremam”, dodao je te izjavio da ne zna koristiti veš mašinu.

Na kraju mjeseca, otkrio je, ostane mu 2.69 eura te mu je cilj do ljeta više ne primati novac od sugrađana. Istovremeno, zajednica mu je zahvalna što volonterski u lokalnom klubu trenira mlade nogometaše.