Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

plan za zapadni balkan

Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti milijardu eura!

Foto: Unsplash

Plan za zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura

U organizaciji predstavnika Evropske unije u danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, članova Vijeća ministara BiH, oba premijera entiteta i drugih predstavnika institucija u Bosni i Hercegovini s predstavnicima Evropske unije.

Krišto je zahvalila šefu Delegacije Europske unije u BiH Johannu Sattleru i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim prisutnima na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na evropskom putu.

-Danas smo tu da pokušamo uradimo i analizu mogućeg dogovor oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini. Naravno o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih razina vlasti – kazala je Krišto.

Nakon zajedničkog sastanka, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i generalni direktor Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman razgovarali su o usuglašavanja Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.

Plan za zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.