Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Feyenoord - PSV

Bio je to zicer za izjednačenje, a onda su se umiješali navijači

psv_feyenoord

U meču protiv PSV Eindhovena, ekipa Feyenoorda vodila je 2:1 do samog kraja meča, a onda je gostujuća ekipa krenula u kontranapad

Fudbaleri Feyenoorda pokazali su u pravom smislu šta znači biti 12. igrač svoje ekipe, kako ih često nazivaju.

Naime, u meču protiv PSV Eindhovena, ekipa Feyenoorda vodila je 2:1 do samog kraja meča, a onda je gostujuća ekipa krenula u kontranapad i imala šansu da izjednači rezultat.

Onda su na scenu stupili navijači Feyenoorda koji su u ključnom trenutku ubacili još jednu loptu na teren. Zbunili su napadače protivničke ekipe, a sudija je bio prisiljen prekinuti nakratko utakmicu.

Rezultat je do kraja meča ostao nepromijenjen, te je Feyenoord upisao pobjedu.

Mladi tim PSV-a koji igra holandsku Eerste diviziju (drugu ligu) večeras igra protiv lidera na tabeli i jednog od favorita za ulazak u elitu G.A.Eaglesa.

Igrači koji kucaju na vrata prvog tima PSV-a (do 23 godine) nemaju rezultatskog pritiska, pa je vjerovatno i to razlog što na njihovim utakmicama golovi padaju “kao kiša”. U posljednjih pet njihovih utakmica viđeno je čak 17 golova.

No, u goste im u 16. kolu stiže ekipa čija je odbrana primila najmanje golova u ligi do sada (13). Za one koji se klade KVOTA da na utakmici neće pasti više od četiri gola koju je punudio MOZZART čini se kao zicer.

Analizirajući posljednje utakmice GA Eaglesa zanimljivo je spomenuti da puno opreznije igraju u prvom dijelu, odnosno da u drugom poluvremenu padaju golovi na njihovim utakmicama. Zato je KVOTA na 2+ glova u drugom poluvremenu možda i najsigurnija opacija za one koji se klade.

MOZZART je ulogu favorita očekivano dodijelio gostima, na čiju pobjedu je ponudio koeficijent 2.30.

Za one koji vole da rizikuju, a vjeruju da će GA Eaglesi pobijediti bez većih problema i uz uobičajeno visok broj golova na utakmicama druge holandske lige, MOZZART nudi odličnu KVOTU na opciju da će gosti do pobjede stići vodstvom na poluvremenu i s barem tri gola na utakmici.