lisabon

Bira se novi predsjednik UEFA-e, samo je jedan kandidat

delegacija nsbih savicevic zeljkovic

Delegaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine čine predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Ivan Beus, generalni sekretar Adnan Džemidžić i savjetnik predsjednika Marko Miličić

U Lisabonu se danas održava 47. kongres Evropske nogometne federacije (UEFA) na kojem se bira predsjednik krovne kuće evropskog nogometa.

Delegaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine čine predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Ivan Beus, generalni sekretar Adnan Džemidžić i savjetnik predsjednika Marko Miličić.

“Za nekoliko trenutaka počet će 47. UEFA kongres u Lisabonu. Najvažnija tačka dnevnog reda bit će izbor predsjednika krovne evropske nogometne federacije, kao i članova Izvršnog odbora i predstavnika UEFA u FIFA vijeću. Razmatrat će se i najvažniji izvještaju o poslovanju UEFA i budžet za narednu finansijsku godinu”, poručio je Zeljković uoči početka sastanka.

Inače, Aleksander Čeferin je jedini kandidat za predsjednika, te će 55-godišnji Slovenac nastaviti suvereno vladati evropskim nogometom i biti na funkciji koju obavlja od 2016. godine.