Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sezer Öztürk

Bivši igrač Bayera, Fenera i Bešiktaša u pucnjavi ubio jednu i ranio četiri osobe

Sezer Öztürk – twitter

Turski mediji pišu da je bivši nogometaš Bayer Leverkusena, Fenerbahčea i Bešiktaša zajedno sa svojim prijateljem dva puta otvorio vatru na ljude s kojima se porječkao u prometu

Penzionisani turski nogometaš Sezer Öztürk uhapšen je prije osam dana nakon što je u pucnjavi hicima iz pištolja ubio jednu osobu i ranio još četiri. Vijest je tek danas procurila u javnost.

Turski mediji pišu da je bivši nogometaš Bayer Leverkusena, Fenerbahčea i Bešiktaša zajedno sa svojim prijateljem dva puta otvorio vatru na ljude s kojima se porječkao u prometu, prenosi Hurriyet, koji je i objavio snimak pucnjave.

Zasad nema pouzdanih informacija o detaljima sukoba, ali svi turski mediji navode da je Öztürk odmah nakon pucnjave pobjegao s mjesta događaja te je uhapšen kasnije.

Čovjek koji je izgubio život u pucnjavi bio je izvjesni Halil İbrahim S., koji je navodno roštiljao s prijateljima u blizini prometnice po kojoj je Öztürk htio proći na putu do svog odredišta, a onda je izbio sukob. Prvo je došlo do fizičkog obračuna, a onda je bivši nogometaš s prijateljem ušao u svoje vozilo i zapucao na Ibrahima i njegove prijatelje.

Više detalja bit će poznato sutra, kad bi policija trebala objaviti sve detalje hapšenja, prenosi Index.