Fabio Macellari

Bivši igrač Intera otvorio dušu: Drobio sam protivnike, a onda sam probao kokain

New Project (23)
Fabio Macellari / FOTO: Screenshot

Danas radi kao zidar

Fabio Macellari (48) u svojoj je fudbalskoj karijeri igrao, između ostalih, za Lecce, Cagliari, Inter i Bolognu. U Interu je bio suigrač legendarnog Ronalda i Pirla.

Karijeru je lijevi bek završio u niželigašu Bobbieseu prije osam godina. Sada je u podcastu One More Time govorio o svojim problemima s porocima za vrijeme profesionalne nogometne karijere.

“U osam utakmica sam imao sedam ili osam asistencija. Osjećao sam se najjače na lijevoj strani, drobio sam protivnike, a onda sam se ozlijedio i počelo je opuštanje. Povratak se očekivao za četiri i po mjeseca. Imao sam dosta slobodnog vremena. Tada sam probao kokain. Imate sve, žene na primjer, kako god poželite, ali to nije više bilo dovoljno”, rekao je pa dodao:

“Bacale su mi papirić s brojem na stanici ili semaforu. Kokain sam prvi put probao kući u Bologni. Greška je to što postoje stvari jače od tebe. Tako to ide kada si bahat. Neke stvari treba ostaviti, ne treba ih ni uzimati, čak ni ako se osjećate kao Superman.”

“Postoji paralelni svijet povezan s kokainom. Normalnost više nije bila dovoljna. Mislim da sam imao bolest seksa. Pojavljivale su se žene s naslovnica koje se ne vide u normalnom životu. To što možeš reći ‘ostani sa mnom, plaćam te jer mogu’ je nešto što ti se obije o glavu.”

Danas radi kao zidar

Rekao je da je nakon pet dana bez sna izgubio pojam o vremenu.

“Uzimao sam deset grama dnevno. Jednom sam se baš uplašio. Nakon pet dana bez sna našao sam se u hidromasažnoj kadi. Uvukao sam se u krevet i nisam bio siguran hoću li se sutradan probuditi. Kad sam ustao, pobjegao sam u planine i počeo proces detoksifikacije.”

Nakon karijere je počeo raditi kao konobar, a zatim se prebacio u pekaru. Kasnije je postao drvosječa jer mu je taj posao pomogao da izbaci bijes iz sebe. Danas radi kao zidar.