Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal u rumuniji

Bivši igrač Želje nokautirao sportskog direktora kluba

filip jazvic (1)

On ima ugovor, dobit će ono što je njegovo, a povrijeđen je jer smo mu rekli da ćemo mu pomoći da nađe novi klub

Hrvatski internacionalac Filip Jazvić ostat će dugo upamćen u rumunskom fudbalu.

Bivši igrač Željezničara nije se istakao posebno kvalitetnim igrama, baš kao ni za svog boravka na Grbavici, ali jeste nesvakidašnjim incidentom.

Naime, nakon što su mu u rumunskom prvoligašu Hermannstadtu saopćili da ne računaju na njega, Jazvić je nokautirao sportskog direktora kluba Razvana Zamfira, objavili su tamošnji mediji.

Muresan i Zamfir

– Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Šokiran sam njegovim potezom. On ima ugovor, dobit će ono što je njegovo, a povrijeđen je jer smo mu rekli da ćemo mu pomoći da nađe novi klub. Neko mora otpasti, imamo 30 igrača, a 23 možemo staviti na listu – rekao je Zamfir.

“Nakon ručka Razvan Zamfir je pozvao Jazvića na razgovor, da mu saopštimo da se želimo mirno razići. On je reagirao poput sačmarice i udario Razvan. Nije istina da je Razvan prvo pokušao njega udariti. Nogometaš je sve započeo, udario ga je i ozlijedio. On je puk'o i nema šta tražiti u nogometu. To je sada istorija za Hermannstadt, nije važno kakav ima ugovor. Protiv njega ćemo podnijeti krivičnu prijavu”, rekao je predsjednik FC Hermannstadt Iuliu Muresan.

Inače, Jazvin je bio među prvim igračima koje je Amar Osim potjerao s Grbavici nakon što je preuzeo ulogu trenera. Jazvić je na Grbavicu stigao na ljeto prošle godine, a odigrao je osam utakmica i postigao jedan gol.