albanija

Zabranili Cecine pjesme jer je “inspirisala zločine u Bosni i na Kosovu”

ceca koha (2)

U saopćenju se navodi i da je Ceca podržavala nehumane postupke svog bivšeg muža, ratnog zločinca Arkana, i paravojnih formacija na čijem čelu je bio

Albansko tijelo za audio i video medije (AMA) upozorilo je Javni servis Albanije zbog puštanja pjesama srbijanske pjevačice Svetlane Ražnatović, prenosi Koha Ditore.

Reakcija ovog tijela je uslijedila poslije žalbi da je u programu kanala RTSH 2 namijenjenom manjinama emitiran spot Cece Ražnatović.

Stav AMA je da je Ceca “više puta bila na čelu anti-albanskih istupa protiv Kosova”, i da je “ranim pjesmama inspirisala zločine u Bosni i na Kosovu”.

AMA naglašava da je program za manjine na javnom servisu namijenjen promociji solidarnosti i prijateljstva među narodima i kulturama, i da tu nema mjesta osobama koje promoviraju suprotne vrijednosti, piše Koha Ditore.

FOTO Screenshot Koha.net

U saopćenju se navodi i da je Ceca podržavala nehumane postupke svog bivšeg muža, ratnog zločinca Arkana, i paravojnih formacija na čijem čelu je bio.

Navodi se i da je prije samo nekoliko mjeseci Ceca imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, gdje je plasirala političke poruke protiv države Kosovo.