Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rade Bogdanović

Bivši igrač Željezničara šokirao svojim komentarima u studiju RTS-a (VIDEO)

rade

“Nije Dortmund sad ispao iz forme, ispali su iz forme još u aprilu prošle godine kad je trener odlučio da će mu u odbrani igrati četiri crnca”

Lionel Messi sinoć je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Borussije Dortmund u susretu 5. kola grupne faze Lige prvaka iz kojeg je Barcelona izašla kao pobjednik s 3:1.

Argentinac je potpuno dominirao travnjakom, zabio je jedan gol i podijelio dvije asistencije.

Ipak, Messi nije bio taj čije je predstava natjerala bivšeg igrača Željezničara Radeta Bogdanovića, jednog od članova RTS-ovih stručnjaka u studiju, da nakon utakmice na osebujan način prokomentira njegovu igru. Bio je to Dembele.

“Za apsurd života i vremena u kojem mi živimo. Čovjek je plaćen 150 miliona eura s bonusima. Toliko novca treba Kliničkom centru Srbija da se potpuno renovira kako bi mogao kvalitetno liječiti 7 miliona stanovnika Srbije. Čak 35% vrijednosti komercijalne banke je iznosio njegov transfer. Barcelona mu je prvo angažirala nutricioniste koji su mu objasnili da ne smije jesti brzu hranu. Onda su mu angažirali psihijatra da mu objasni da je profesionalni nogometaš i da ne smije preko noći gledati porniće i igrati videoigre na profesionalnom nivou. Zamislite nekoga ko ima toliku plaću i toliko je plaćen da si dozvoljava takve stvari u životu”, rekao je bivši napadač u emisiji uživo, a nešto kasnije komentirao je i Borussiju Dortmund:

“Nije Dortmund sad ispao iz forme, ispali su iz forme još u aprilu prošle godine kad je trener odlučio da će mu u odbrani igrati četiri crnca. Sad je on već pečen i spreman za otkaz”, istaknuo je Bogdanović svoju rasističku opasku.

Rade Bogdanović je rođen u Sarajevu, i u periodu od 1987. do 1992. nosio je dres Željezničara.

Kasnije je, između ostalih, nastupao za Atletico Madrid, Werder Bremen i Arminiju Bielefeld.