Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pablo Daniel Osvaldo

Bivši italijanski reprezentativac: Ovisnik sam o drogi i alkoholu, živim zaključan u kući

osvaldo
Foto: Screenshot/Instagram

“Osjećam da mi život izmiče kontroli. Na psihijatrijskom sam liječenju, uzimam lijekove. Imam specifičnu bolest, gubitak samopoštovanja, depresiju i puno puta padam pod svoju ovisnost”

Bivši talijanski nogometaš Pablo Daniel Osvaldo (38) na Instagramu je u suzama govorio o svom psihičkom stanju i ovisnostima pod koje je pao.

“Ne ide mi dobro, osjećam potrebu reći da se neko vrijeme borim s depresijom koja me je dovela do nekih ovisnosti, alkohola i droge. Očajan sam”, započeo je proslavljeni centarfor Juventusa, Rome i Intera pa nastavio:

“Život mi izmiče kontroli”

“Osjećam da mi život izmiče kontroli. Na psihijatrijskom sam liječenju, uzimam lijekove. Imam specifičnu bolest, gubitak samopoštovanja, depresiju i puno puta padam pod svoju ovisnost. Padam u samodestrukciju i živim sam zaključan u kući. Ne idem nigdje, ne zanima me ustajanje iz kreveta, izlazim iz sobe samo kako bih jeo. Upao sam u vrlo tešku ovisnost koja je samo pogoršala moju depresiju.”

Potom je pojasnio: “Liječim se na psihijatriji, ali se teško izvlačim iz toga. Opet padam u ovisnost i distanciram se od ljudi koje volim. Nekad sam bio vrhunski nogometaš, potpuno druga osoba, ponosna i samouvjerena. Ovo je osoba koju ne poznajem. Vrlo je teško razlikovati što je stvarno, a što ne. Ne mogu sam izaći iz toga. Želim to, želim se vratiti da budem ono što sam nekada bio. Sad ne znam kako izaći iz ove kuće, nemam stalan posao, potrošio sam sav novac. Uvijek sam bio dobar prijatelj, nadam se da ću biti dobar otac.”

Igrao za brojne velikane

Osvaldo je igrao za Huracan, Atalantu, Lecce, Fiorentinu, Bolognu, Espanyol, Romu, Southampton, Juventus, Inter, Bocu Juniors, Porto i Banfield. Za reprezentaciju Italije ovaj Argentinac ima 14 nastupa i četiri pogotka.

Karijeru je završio prije četiri godine u argentinskom Banfieldu. U karijeri je zaradio oko 11 miliona eura. U objavi mu se javio i Juventus koji mu je dao podršku.